1 Meng eerst alle droge ingrediënten voor de marinade: komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper. Doe er dan de natte bij: worcestershiresaus, sojasaus, rode wijn, limoensap en 2 teentjes knoflook. Leg het vlees in de marinade, dek af en zet 2 à 3 uur in de koelkast (keer het vlees ondertussen af en toe om).
2 Meng de boter met de groene kruiden (peterselie, basilicum en bieslook) en 2 teentjes knoflook. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Doe de kruidenboter op een vel plasticfolie, vorm een rol en draai dicht. Leg 2 à 3 uur in de koelkast.
3 Spoel de asperges en verwijder de harde uiteinden. Blancheer de asperges kort in gezouten water, laat meteen schrikken onder koud water en uitlekken. Prik ze per vier op metalen spiesjes en bestrijk ze met wat olijfolie.
4 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Gril het 3 à 4 minuten aan elke kant. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het daarna in dikke plakken. Gril ondertussen ook de asperges en het stokbrood.
5 Snij het vlees in plakken. Leg er de asperges bij en kruid ze met peper en fleur de sel. Serveer met het geroosterde brood en de kruidenboter.
Gemarineerde ossenhaas met groene asperges is een recept van Libelle Lekker