Gratin Florentin

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af. Pureer met de warme melk en het ei. Breng op smaak met foelie, peper en zout.
  • 2 Spoel de spinazie. Laat de groente slinken in het aanhangende water. Kruid met foelie, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.
  • 3 Fruit de uisnippers glazig in een likje olijfolie. Doe er het gehakt bij. Bak het rul (tot het uiteenvalt) op een matig vuur.
  • 4 Vet een diepe ovenschaal in met boter of olie. Doe er de helft van de puree in, schep daarop het gehakt en de spinazie. Dek af met de rest van de puree.
  • 5 Beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in de oven, of tot het bovenste aardappellaagje mooi goudbruin is.

Gratin Florentin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Forel in citroenparfum en aardappeltjes 'Florentin
0 min
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept