Kalkoen met mosterdsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150° C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout.
  • 2 Braad het gevogelte rondom aan in hete olie of boter. Leg het in een braadslee met de sjalotjes en de rozemarijn. Schenk er de helft van de bouillon bij. Zet 30 minuten midden in de oven.
  • 3 Kook of stoom de bloemkool beetgaar. Kruid met een vleugje nootmuskaat, peper uit de molen en zout.
  • 4 Hou groenten en gebraad warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Blus de braadslee met de rest van de bouillon. Giet door een zeef in een steelpannetje en druk de sjalotjes goed uit met de rug van een lepel. Breng de saus aan de kook. Doe er de room bij en laat 3 minuten inkoken.
  • 6 Roer er, van het vuur af, de mosterd door. Laat nog heel even goed doorwarmen en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 7 Snij het gebraad in plakjes. Verdeel met de bloemkool over de borden. Lepel er wat hete saus over en dien op.

Kalkoen met mosterdsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept