1 Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen met de melk en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een lepel graanmosterd. Schep goed om.
2 Verhit boter in een pan, kruid de kalfslende met peper en zout en schroei het vlees dicht. Leg het in een ovenschaal en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat rusten.
3 Smelt boter in de pan. Voeg een gesnipperd sjalotje en de champignons toe en fruit enkele minuten. Blus met de cognac en de fond en voeg de kruiden toe. Laat 10 minuten inkoken. Verwijder de kruiden, mix de saus en werk af met een klontje boter. Kruid met peper en zout en breng op smaak met een scheutje dragonazijn.
4 Fruit de geperste look samen met een fijngesneden sjalotje in een pan. Voeg de spinazie toe en wok een aantal minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.
5 Serveer de kalfslende met de puree, de spinazie en een lepel saus.
Kalfslende met mosterdpuree is een recept van Libelle Lekker