Gegrilde kip met pompelmoessalade

4
120 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de waterkers en laat uitlekken. Schil de avocado‘s en snij in partjes. Pel de pompelmoezen en snij tussen de vliesjes in partjes.
  • 2 Meng voor de marinade 180 ml tequila met het limoensap, 2 el olijfolie, de fijngesnipperde chilipepers, de gehakte koriander en 3 teentjes knoflook. Leg de kipfilets in de marinade en zet 2 uur in de koelkast.
  • 3 Meng de 2 teentjes knoflook, citroensap, limoenschil, 15 ml tequila, basterdsuiker en graanmosterd voor de dressing. Mix goed en voeg geleidelijk de 35 ml olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • 4 Verwarm een grillpan en bak de kipfilets 5 tot 7 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • 5 Hussel de waterkers, de avocado en de pompelmoespartjes door elkaar. Serveer de gegrilde kip met het slaatje en de dressing.

Gegrilde kip met pompelmoessalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoeken met pompelmoessalade en karamel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompelmoessalade met artisjokharten
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade
45 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept