Konijn met tripel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160° C.
  • 2 Haal de stukken konijn door de bloem en bak ze bruin in een pan met olie. Leg ze in een ovenschaal. Giet het vet uit de pan en bak de gesnipperde sjalotjes in het aanbaksel. Doe ze bij het konijn met de tijm, jeneverbessen, kruidnagel en laurier.
  • 3 Deglaceer de pan met het bier en laat even opkoken. Giet over het konijn. Voeg de fond, tomatenpuree en peperkorrels toe. Dek de ovenschaal af en laat het konijn 1 uur 20 minuten garen in de oven, tot het vlees zacht is en van het been loskomt.
  • 4 Zeef het braadvocht en voeg de room en de mosterd toe. Snij de champignons in plakjes en bak ze op met het spek. Doe ze bij de saus. Bak de zilveruitjes op hoog vuur in een flinke klont boter en bestrooi met suiker. Laat karamelliseren en voeg toe aan de saus. Serveer het konijn met de saus en met rozemarijnaardappeltjes.

Konijn met tripel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes met Oudendijk Gouda
10 min Snack
Bekijk recept
Konijn met Westmalle Tripel
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van ossenstaart
120 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept