1 Meng de 2 soorten bloem. Doe ze in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de verkruimelde gist, de honing en aan de buitenrand van het kuiltje het zout. Doe het ijswater in het kuiltje en meng van binnen naar buiten de bloem erdoor.
2 Kneed het deeg 8 minuten door tot het soepel en elastisch is. Verdeel in stukjes van 50 g en laat 5 minuten rusten. Maak er balletjes van.
3 Druk de broodjes met de bovenkant in de gewenste topping: maanzaad, sesamzaad of gedroogde uitjes.
4 Verwarm de oven tot 260° C (of zo warm mogelijk) en zet een kommetje water op de bodem. Leg de broodjes op twee bakplaten, dek af met plasticfolie en laat 20 à 30 minuten rijzen.
5 Bak de broodjes 5 minuten in de oven op 260° C. Verlaag de temperatuur tot 200° C en bak nog 5 minuten. Laat afkoelen op een rooster.