Leng met gerookte zalm en venkel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de venkelknol, maak schoon en snij in reepjes.
  • 2 Rol een lengfilet in een sneetje gerookte zalm en schik in een beboterde magnetronschaal. Bevochtig met de wijn en breng op smaak met peper en zout. Dek af en verhit acht minuten in de magnetron bij 850 W. Bewaar het pocheervocht en hou de lengfilets warm.
  • 3 Breng de venkel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bevochtig met de room en het pocheervocht van de lengfilets. Dek af en laat een zevental minuten garen bij 700 W.
  • 4 Hou de venkel warm en kook de saus even in.
  • 5 Maak op warme borden een bedje van venkel, schik de lengfilets er op, overgiet met de saus en werk af met enkele pluksels venkelloof. Serveer met duchesse-aardappelen (desgewenst gekleurd met wat wortelpuree).

Leng met gerookte zalm en venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistartaar
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentensoep met ballen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept