Rode poon met knolselderij en tomaatjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de knolselderij, schil, snij in staafjes en besprenkel met citroensap.
  • 2 Spoel de rode ponen en dep droog.
  • 3 Halveer de helft van de tomaatjes, lepel uit.
  • 4 Laat de overige tomaten even schrikken in kokend water, koel onmiddellijk af in koud water, pel, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Leg de staafjes knolselder in een magnetronschaal, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout; bevochtig met een weinig water, dek af en laat drie minuten in de magnetron bij 850 W beetgaar worden.
  • 7 Schik de rode ponen in de schaal op het bed van knolselderij. Leg de ponen afwisselend kop op staart met de buikopening naar het midden van de schaal. Overgiet het geheel met room en breng eventueel verder op smaak. Dek af en laat zeven minuten garen bij 850 W.
  • 8 Vul de uitgelepelde tomaten op met enkele gegaarde knolselderijstaafjes en verhit een minuut in de magnetron bij 850 W.
  • 9 Meng de reepjes tomaat door de saus van de rode poon en warm nog even op. 1
  • 0 Maak op warme borden een bedje met de knolselderijstaafjes, schik hierop een rode poon en giet er een lepeltje saus rond. Werk af met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie. Serveer met groene tagliatelle.

Rode poon met knolselderij en tomaatjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept