Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren maar laat de steeltjes er aan.
  • 2 Plet de knoflook.
  • 3 Strijk een magnetronschaal in met boter en bestrooi de bodem licht met de geplette knoflookteentjes, peper en zout. Leg de rogvleugels erin en breng op smaak met peper en zout. Overgiet met de rode wijn, voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Dek af en laat acht minuten in de magnetron garen bij 850 W.
  • 4 Schik de peren in een lage magnetronschaal, bestrooi met de rietsuiker en besprenkel met de ciderazijn. Dek af en verhit tien tot twaalf minuten bij 750 W.
  • 5 Giet het stoofvocht van de rog en van de peren in een pannetje, kook inop zacht vuur en roer er van het vuur enkele nootjes koude boter door. Laat de saus niet meer koken.
  • 6 Schik de rogvleugels en peren op warme borden, overgiet rijkelijk met saus, versier met een boeketje tuinkers en serveer met een aardappel in de schil (en een plakje kruidenboter) of met gekookte witte rijst.

Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Rogvleugel met gebakken citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rogvleugels met kappertjes-citroenboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde rogvleugels met venkel en kappertjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Rogvleugels In Saffraansaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept