1 Maak de champignons schoon en snij in plakjes, pel de ui en hak fijn. Laat de tomaten even schrikken in kokend water, koel onmiddellijk af in koud water, pel, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees grof. Hou een tomaat apart voor de afwerking.
2 Schil de aardappelen.
3 Kook de aardappelen in gezouten water. Voeg vij minuten voor het einde van de gaartijd de saffraandraadjes toe. Laat verder koken, giet af en hou warm.
4 Fruit de ui in een weinig olijfolie, voeg de plakjes champignon toe en stoof op een hevig vuur tot al het vocht verdampt is. Voeg de tomaten toe, laat een tweetal minuten meestoven, haal van het vuur en hou warm.
5 Spoel de kabeljauwfilets, dep droog, kruid met peper en zout, wentel door de bloem en bak drie minuten aan elke kant in hete olijfolie.
6 Schik de kabeljauwfilet aan één kant van elk bord op een bedje van gestoofde groente. Schik aan de andere kant enkele aardappelen en daaronder enkele blaadjes veldsla en een decoratief ingesneden kwart van de opzijgehouden gepelde tomaat. Bestrooi de aardappelen en de rand van het bord met saffraandraadjes.
Gebakken kabeljauw met champignons is een recept van Libelle Lekker