1 Was de aardbeien en de frambozen en verwijder de kroontjes. Was de sinaasappel grondig, pers uit en rasp de schil.
2 Hou enkele frambozen apart en doe de rest in grote wijnglazen samen met de aardbeien. Zorg er voor dat aardbeien en frambozen goed gemengd zijn. Giet kirsch over het fruit en laat 1 uur marineren.
3 Dompel de gelatineblaadjes in een beetje water en giet de rest van het water in een steelpannetje. Voeg daarbij de suiker en de geraspte sinaasappelschil. Laat de suiker oplossen en breng het mengsel aan de kook.
4 Neem het pannetje van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Voeg het sinaasappelsap en de porto bij en laat afkoelen.
5 Giet dit mengsel eerst door een zeef en verdeel vervolgens over de glazen met fruit. Goed mengen.
6 Zet de glazen gedurende 10 uur in de koelkast. Voeg de resterende frambozen toe en dien op, al dan niet met een toefje slagroom.
Aardbeien-frambozendessert is een recept van Libelle Lekker