1 Was de aardbeien en verwijder vervolgens de kroontjes. Hou enkele aardbeien apart. Pureer de rest met een mixer en wrijf door een fijne zeef.
2 Doe de gelatine in een steelpan met 3 eetlepels water. Laat op een zacht vuurtje smelten zonder te koken.
3 Vet een springvorm in met boter.
4 Klop de eieren, het eigeel en de suiker op tot een stevige mousse.
5 Klop de slagroom lichtjes op.
6 Breng de aardbeienpuree en tweederde van de slagroom over in een pot au bain-marie. Meng beide substanties voorzichtig, voeg de gelatine toe en breng de pot vervolgens over in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.
7 Roer tot de mousse begint te dikken en giet vervolgens over bakvorm met uitneembare bodem.
8 Zet de mousse gedurende 10 uur in de koelkast, neem uit de vorm en plaats op een dienschotel.
9 Bestrijk de randen met wat opgeklopte slagroom en druk daar de kattentongen in. Dek de oppervlakte af met de rest van de room en versier met de overgebleven aardbeien.