Tabouleh met lamsspiesjes

8
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten, paprika, en komkommer in blokjes. Snipper de ui, sjalotten, knoflook en chilipeper fijn. Hak de peterselie, munt en koriander fijn.
  • 2 Maak eerst de tabouleh. Doe de couscous in een kom en meng met 1 el olijfolie. Schenk er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat wellen tot al het vocht opgenomen is (±10 minuten).
  • 3 Roer de couscous los met een vork. Meng met de tomaten, paprika, komkommer, rode ui, 2 el peterselie en munt. en tuinkruiden. Maak aan met een dressing van 5 el olijfolie, citroensap, peper en zout. Zet koel weg tot het serveren.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 5 Fruit de sjalot en knoflook glazig in olie. Meng met het gehakt, 2 el peterselie, koriander, chilipeper, komijn, peper en zout. Kneed er het ei, de yoghurt en de bloem door.
  • 6 Rol balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in wat olie. Leg ze in een ovenschaal en laat nog 10 minuten garen in de oven. Prik ze per twee op spiesjes, samen met een stukje limoen.

Tabouleh met lamsspiesjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Lamsspiesjes Met Tzatziki
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsspiesjes Met Hummus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tabouleh met koolrabi
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde groente met feta & tabouleh
Bekijk recept