1 Pel 1 ui en het sjalotje en snipper fijn. Snij het gerookte spek in blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
2 Maak de 2 andere uien, tomaten, aubergine en courgette schoon en snij in grove stukken.
3 Verwarm de oven voor.
4 Laat boter smelten in een stoofpan, voeg de gesnipperde ui en het spek toe en laat kleuren. Haal de pan van het vuur en voeg het lamsgehakt, de sjalot, de kruiden, de verse geitenkaas en de eieren toe. Meng het geheel goed.
5 Zet de pan weer op het vuur en laat op een zacht vuurtje gaarsudderen. Nu en dan roeren om aanbakken te voorkomen.
6 Bereid ondertussen een ratatouille met de overige uien, de courgette, de aubergine en de tomaten. Verhit olijfolie en laat hierin de groenten gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg indien nodig wat vocht toe.
7 Beboter een rechthoekige schaal. Leg op de bodem een dun laagje van de vleesbereiding en bedek met lasagneblaadjes. Ga verder met een laagje ratatouille, waarop stukjes raclettekaas komen. Bedek alles weer met lasagneblaadjes. Leg hierop een laag van de vleesbereiding. Ga zo door totdat alles is opgebruikt. Eindig met lasagneblaadjes. Strooi hierop gemalen kaas.
8 Zet de schotel gedurende een twintigtal minuten in een warme oven.