Kip & scampi's met tomaat-amandelsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kip in blokjes. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de tomaten in miniblokjes. Pel en snipper de knoflook.
  • 2 Kruid de kipblokjes met peper, zout en kerriepoeder. Bak ze goudbruin in boter. Schep ze uit de pan en hou ze apart.
  • 3 Doe er dan de tomaten en de knoflook in en laat even sudderen. Blus met de wijn en schraap de aanbaksels van de kip goed los. Breng de saus op smaak met wat ketchup en laat even koken.
  • 4 Doe de kip en de scampi’s bij de saus. Laat sudderen tot de scampi’s gaar zijn. Roer er dan het amandelpoeder door en werk af met een beetje gesnipperd groen.

Kip & scampi's met tomaat-amandelsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept