1 Verwarm de oven op 200° C. Kerf het vlees hier en daar in. Duw er de knoflookteentjes in. Bestrooi met rozemarijn, peper en zout.
2 Leg de hamplakjes overlappend naast elkaar en rol er het vlees in. Bind op en zet 1 uur in de koelkast.
3 Braad het vlees snel rondom aan. Neem het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
4 Doe de aardappelen met een beetje olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met zout en rozemarijn. Zet 40 minuten in de oven.
5 Stoof de courgette en aubergine even in olie, met 2 gesnipperde teentjes knoflook. Doe ze met de kerstomaatjes in een ovenschaal. Bedruip met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten mee in de oven.
6 Laat de paddenstoelen 15 minuten weken in warm water. Laat uitlekken en bewaar het water. Stoof ze samen met de ui in boter. Blus met het weekwater en laat inkoken. Doe er de wijn en de tomatenblokjes bij en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak.
7 Doe het vlees en de saus in een ovenschaal, dek af en zet 45 minuten in de oven.
Runderlende in parmaham met rozemarijnaardappels is een recept van Libelle Lekker