Zoek
Fazant met druiven
4
60 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 fazant
400 g pitloze druiven
1.5 dl droge, witte wijn
peper
zout
1 dl room
50 g bakboter
Bereiding
1
Bak de fazant mooi bruin in de pan, kruid met peper en zout en laat onder gesloten deksel gedurende ongeveer 1 uur zachtjes verderstoven.
2
Neem de gebakken fazant uit de pan en hou warm. Ontvet het braadbaksel, voeg de witte wijn bij, alsook de room en het sap van de druiven.
3
Laat zachtjes inkoken tot op de gewenste dikte. Voeg vervolgens de ontpitte druiven bij.
4
Leg de fazant op een diepe schaal en overgiet met de saus. Serveer met aardappelkroketten.
5
De saus krijgt meer glans als er zachte boterklontjes door gewerkt worden.
Fazant met druiven is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Vruchtensalade
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept