Champignonsaus

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  • 2 Maak een roux van de boter en de bloem.
  • 3 Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de gevogeltefond bij de saus. Kruid met peper en zout en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.
  • 4 Bak de champignonschijfjes in een beetje boter en besprenkel met citroensap. Vermeng met de saus en dien onmiddellijk op.
  • 5 Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.

Champignonsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept