1 Maak de artisjokken schoon. Verwijder deharde buitenste blaadjes tot aan het zachtebinnenste. Snij er de steel af. Halveer deartisjokken en haal er met een scherp meshet hooi uit. Snij ze in dobbelsteentjes.
2 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.Snipper de ui en snij de selder in boogjes.
3 Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de seldertoe en laat even mee bakken. Voeg deartisjokken en de aardappelen toe en stoofze goed aan. Giet er de bouillon bij enbreng aan de kook. Temper het vuur enlaat afgedekt 40 minuten sudderen.Neem de pan van het vuur en roer dewaterkers door de soep.
4 Mix de soep en roer er een klontje boterdoor. Kruid met peper en zout. Schep desoep in warme kommen of borden. Werkaf met 1 à 2 eetlepels room en een paarsprietjes bieslook.
Artisjokkensoep met waterkers is een recept van Libelle Lekker