Gemarineerde haring

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de sjalotten, wortel en ui in schijfjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Leg de haringfilets in een vuurvaste schotel.
  • 4 Giet de witte wijn en de azijn in een pan en voeg alle groenten en kruiden erbij. Maal er een beetje peper over, voeg zout toe, warm al roerend op en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  • 5 Giet de inhoud van de pan over de haringfilets en zet 2 minuten in een hete oven. Laat afkoelen en zet dan een nacht in de koelkast.
  • 6 Schik op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla, leg hierop een stukje haringfilet en werk af met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

Gemarineerde haring is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept