Rouille

4
15 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plet de knoflook.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Rouille is een klassieke aïoli, met een snuifje saffraan en op kleur gebracht met tomatenpuree.
  • 4 Voor de aïoli: plet de look fijn met wat zout en roer er de eierdooiers door.
  • 5 Voeg druppelsgewijs de helft van de olie toe onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens het (lauwe) water en de azijn toe. Voeg daarna de rest van de olie zeer langzaam toe en blijf roeren.
  • 6 Breng op smaak met zout, citroensap en cayennepeper. Roer de tomatenpuree erdoor en werk af met saffraan.
  • 7 Rouille wordt geserveerd op een stukje warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen.
  • 8 Soms wordt in de plaats van de eierdooiers een mengsel van gelijke delen paneermeel en visfumet of een gekookte en fijngeplette aardappel gebruikt.
  • 9 Wordt geserveerd op warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen.

Rouille is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdvissoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdvissoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept