1 Snij de peren in blokjes. Stoof kort aan in 25 g boter. Voeg 125 g suiker en citroensap toe. Laat enkele uren pruttelen.
2 Doe de blikjes gecondenseerde melk in een kookpot met water en laat minstens 3 uur koken. Laat afkoelen en open ze voorzichtig. Meng de melk met 5 eidooiers en klop tot een schuimige massa.
3 Kook de melk met 50 g maïzena. Schep de gecondenseerde melk erdoor en verwarm tot 95° C. Roer met een houten lepel.
4 Verwarm de oven op 180° C. Hou 50 g noten apart en stamp de rest fijn. Meng met de bloem, 100 g suiker en 150 g boter en kneed tot een kruimelige massa. Spreid uit over bakpapier en zet 7 minuten in de oven. Schep om en herhaal 3 tot 4 keer tot de crumble goudbruin en krokant is. Voeg de laatste keer de hazelnoten toe.
5 Vul de glaasjes met een laagje peren, karamelcrème en notencrumble.
Perencrumble met karamelcrème is een recept van Libelle Lekker