1 Klop de Griekse yoghurt samen met de bloemsuiker op. Halveer een vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg dit toe. Schep om en zet koel weg.
2 Laat de gelatine in koud water weken en knijp goed uit. Meng de cranberry’s met het water en warm op. Voeg de gelatineblaadjes toe en roer goed tot je een coulis krijgt en gelatine volledig is opgelost. Mix en doe in een plastic spuitbusje.
3 Meng het appelsap met de suiker en het glucosepoeder. Doe in een sorbetière en laat 40 minuten draaien.
4 Schil de appel en snij in heel kleine blokjes. Spoel ze met ijswater en besprenkel met citroensap. Zet koel weg.
5 Serveer een bolletje appelsorbet met een lepel yoghurt, veenbessencoulis en appel blokjes. Verkruimel enkele Grany-biscuits en bestrooi de sorbet ermee.
6 Geen ijsmachine? Maak dan een granité. Meng het appelsap met de suiker. Zet in de diepvriezer en schraap na 1 uur los met een vork. Herhaal vier tot vijf keer.
Griekse yoghurt met appelsorbet is een recept van Libelle Lekker