Waterkerssoepje met zalmforel

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de waterkers goed en zwier ‘m droog met de slazwierder. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn.
  • 2 Stoof de sjalot en knoflook glazig in de olie. Doe er de blokjes aardappel bij, stoof even mee en overgiet met de bouillon. Laat 15 minuten pruttelen.
  • 3 Kruid de zalmforel met peper en zout en bestrooi met de gehakte kruiden. Duw lichtjes aan. Haal de plukjes dille van de takjes en doe ze in een pannetje met de witte wijn. Breng aan de kook en leg de zalmforel in een vergiet dat je op het pannetje zet. Dek af en stoom de vis in 5 minuten gaar.
  • 4 Doe de waterkers bij het aardappelsoepje en laat 2 minuten meekoken. Mix de soep goed fijn en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de soep over de borden. Werk af met stukjes van de gestoomde zalmforel en serveer met geroosterd brood.

Waterkerssoepje met zalmforel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
warme terrine van zalmforel en broccoli
0 min
Bekijk recept

Waterkerssoepje
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloof in een waterkerssoepje met garnaal en witbier
45 min Voorgerecht
Bekijk recept