1 Pel en snipper de ui. Snij de selder en de wortel heel fijn.
2 Roerbak het gehakt met het spek en de groenten in een likje olijfolie. Blus met de wijn.
3 Roer er de tomaten en de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Doe er de bouillon bij en laat 1 uur zachtjes sudderen.
4 Maak de bechamelsaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even sudderen. Schenk er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5 Verwarm de oven voor op 180° C.
6 Beboter een ovenschaal en schep er een dun laagje tomatensaus in. Leg daarop lasagnevellen. Bestrijk met bechamelsaus en bestrooi met parmezaan.
7 Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, maar eindig met bechamelsaus en kaas. Zet 40 tot 45 minuten in de oven.