1 Maak de tomatensaus. Snipper de ui en knoflook. Snij de groenten fijn. Stoof alles glazig in 3 el olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de wijn, laurier en tijm bij. Laat volledig inkoken.
2 Doe er de tomaten en kruiden bij en breng aan de kook. Laat anderhalf à twee uur héél zachtjes sudderen, tot de saus goed ingedikt is (roer af en toe om). Breng op smaak met peper en zout.
3 Maak de pompoenvulling: scheur de oesterzwammen. Snipper de salie. Bak het spek, doe er de pompoenblokjes bij en stoof ze gaar. Voeg dan de oesterzwammen en salie toe, bak nog 2 minuten. Schep er de mascarpone door. Kruid met peper en zout.
4 Verwarm de oven voor op 180° C.
5 Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schep er een dun laagje tomatensaus in en dek af met lasagnevellen. Schep daarop pompoen en dek weer af met lasagnevellen. Ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, maar eindig met tomatensaus.
6 Bestrooi de lasagne met parmezaan en zet 35 minuten in de oven.
Lasagne met pompoen en oesterzwammen is een recept van Libelle Lekker