1 Pel en ontpit de tomaat. Snij de courgette, tomaat, verse paprika en citroen in blokjes. Snipper de sjalot.
2 Fruit de sjalot in olijfolie. Doe er de courgette, verse paprika, tomaten, citroen en rozijnen bij. Kruid met kurkuma, harissa, ras el hanout en kaneel. Laat even stoven. Blus met 200 ml bouillon en laat alles beetgaar stoven.
3 Laat de couscous wellen (zie verpakking). Hak de munt, koriander en peterselie. Meng de kruiden met de groenten en de couscous.
4 Snij de (uitgelekte) paprika’s in blokjes. Stoof ze even in olie. Doe er de room en de rest van de bouillon bij. Laat inkoken en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.
5 Bak de vis goudbruin in olijfolie (2 minuten aan elke kant, of volgens de dikte). Kruid met peper en zout. Serveer met de couscous en de saus.
Rode poon met couscous en paprika is een recept van Libelle Lekker