Rode poon met paksoi

2
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng voor de marinade de sojasaus, knoflook, gember, chilipeper en suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen.
  • 2 Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng met de marinade, de sesamolie en de koriander. Leg er de vis in en laat 1/2 uur marineren.
  • 3 Zet een stoommandje op een pan met kokend water. Snij de paksoi in de lengte doormidden en stoom hem 3 minuten. Neem hem uit het mandje.
  • 4 Leg dan een vel vetvrij papier in het mandje, met opstaande rand. Leg er de paksoi in, samen met de vis (de velkant naar boven) en de lente-ui. Lepel er de marinade over.
  • 5 Snij de tweede limoen in plakjes en leg ze op de vis. Sluit het mandje en stoom alles in 8 à 10 minuten gaar.

Rode poon met paksoi is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept