Gebakken kabeljauw met kervel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.Pel het sjalotje en snipper het fijn. Vermeng het met 1 eetlepel olie. Strooi het in een brede, ondiepe braadslee.
  • 2 Dep de kabeljauwmoten goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze op de sjalot. Schenk er de fumet bij.
  • 3 Zet de braadslee 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 4 Schep met een schuimspaan de vismoten uit de braadslee op voorverwarmde borden. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Schenk de visfumet in een steelpan. Doe er de room bij en laat 1 minuut inkoken. Voeg de mosterd en de kervel toe. Kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
  • 6 Lepel de hete saus over de vis. Leg er een plakje citroen bij en serveer meteen. Lekker met pompoen- of wortelpuree of gekookte aardappelen.

Gebakken kabeljauw met kervel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept