1 Kruid het gebraad met peper en zout. Braad het rondom aan in boter. Pel en snipper een ui. Bak even mee. Blus met de kippenbouillon. Laat 1 uur afgedekt sudderen.
2 Schil de appelen en snij ze in partjes. Pel de tweede ui en snij ’m in ringen. Fruit de uiringen glazig in een likje olijfolie. Doe er de appelen bij. Laat kort meebakken. Voeg er de zuurkool aan toe. Schep goed om. Doe er de witte wijn, de jeneverbessen, de laurier en de komijnzaadjes bij. Laat 30 minuten zacht stoven.
3 Haal het gebraad uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het in fijne plakken.
4 Leg het vlees op de zuurkool. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen. Serveer met gekookte aardappelen.
Zuurkool met hespengebraad is een recept van Libelle Lekker