1 Verwarm de oven voor op 200° C.Pel de knoflook en snipper 'm fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Stoof de preiringen en de knoflook aan in wat olijfolie. Laat ze uitlekken.
2 Verdeel het deeg in een grote portie en een kleinere (deksel). Leg het in een ingevette rechthoekige bakvorm.
3 Vermeng de verkruimelde tonijn met de prei en de tomaatjes. Breng op smaak met basilicum, peper en zout. Schep het mengsel in de bakvorm. Dek af met de rest van het deeg, druk de randen goed aan.
4 Prik het deegdeksel in met een vork. Doreer het met losgeroerde eidooier.
5 Bak de pastei 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
6 Laat even afkoelen in de vorm. Ontvorm en serveer bij voorkeur warm of lauw.
Pastei met tonijn en prei is een recept van Libelle Lekker