1 Verwarm de oven voor op 175° C.Braad het gekruide vlees rondom aan in boter of olie. Leg het in een ovenschaal.
2 Blus de pan met de kippenbouillon en (eventueel) de sinaasappellikeur. Breng aan de kook. Schenk bij het vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Roer de bloem los in 1 eetlepel water en het vers geperst sinaasappelsap.
4 Neem het vlees uit de schaal. Schraap de aanbaksels los en giet het braadvocht door een zeef in een pannetje.
5 Breng aan de kook, schenk er het bloempapje bij. Roer glad. Doe er de rozemarijn bij. Laat, onder voortdurend roeren, koken tot het sausje bindt.
6 Snij het vlees in plakken. Lepel er wat saus over. Serveer goed heet met gestoomde courgette of een slaatje van witloof en veldsla.
Varkenshaasje met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker