1 Voor het piadinadeeg: los de gist op in het lauwe water. Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje en giet hierin de opgeloste gist, het spuitwater en 2 el olijfolie. Meng goed. Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht in 10 minuten tot een bal. Leg het terug in de kom, dek af met een vochtige doek en laat anderhalf uur rijzen op kamertemperatuur.
2 Snij de deegbol in 2 gelijke helften. Rol 1 helft uit met een deegrol tot een lap van enkele milimeters dik. Prik er met een vork gaatjes in. Verwarm een pan voor. Kwast de hele pan met olijfolie. Bak de deeglap 2 à 3 minuten aan elke kant op een zacht vuurtje. Bewaar het tweede stuk deeg in een met folie bedekte kom.
3 Bak de gemengde champignons kort aan. Hak de rozemarijn fijn. Snij de taleggiokaas in plakjes.Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk de piadina met pikante olie. Bestrooi met rozemarijn. Garneer de piadina met de champignons en de taleggiokaas. Zet 3 à 4 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met plakjes pancetta. Snij in porties.
4 Serveer met een rucolaslaatje dat je op smaak brengt met wat balsamico-vinaigrette.
Piadina met champignons is een recept van Libelle Lekker