1 Verwarm in een stoofpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortels, de pompoen, de schorseneren, de krielaardappelen en de knoflook toe.
2 Giet de bouillon over de groenten tot ze onderstaan. Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met zout en peper. Dek af en laat 10 à 12 minuten pruttelen. Voeg de kikkererwten toe. Laat nog 3 minuten verder pruttelen.
3 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de groene kool 2 minuten. Voeg een kopje water toe. Dek af en laat 2 minuten stoven.
4 Verwarm de grill voor. Kwast de peren in met de resterende olijfolie. Gril ze 4 minuten.
5 Verwijder het kruidentuiltje uit de stoofpot. Verdeel de wortels, de pompoen, de schorseneren, de krielaardappelen, de kikkererwten en de groene kool over diepe borden. Garneer met de peren en platte peterselie. Heerlijk met volkorenbrood.
Stoofpotje van wintergroenten is een recept van Libelle Lekker