Spruitjes met pijnboompitten en spek

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste blaadjes en snij er onderaan waar de blaadjes aan elkaar zitten een dun plakje af.
  • 2 Kook de spruitjes 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte) in een ruime pan met lichtgezouten water, tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.
  • 3 Smelt de boter in een wok en bak er de spekjes en de pijnboompitten 3 minuten in. Doe er de spruitjes bij en roerbak 10 minuten. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Spruitjes met pijnboompitten en spek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept