Oesters in champagnesaus

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de spinazieblaadjes, laat ze slinken in het aanhangende water. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
  • 2 Maak de oesters open, vang het vocht op. Zeef het en breng het aan de kook met de champagne.
  • 3 Pocheer (niet langer dan 2 seconden!) daarin de oesters. Schep ze uit de vloeistof en leg ze weer in de (gespoelde!) schelpen op een bedje van spinazie. 
  • 4 Laat het pocheervocht met de room inkoken tot sausdikte. Kruid met peper. Werk, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
  • 5 Lepel wat hete saus bij elke oester. Werk af met een toefje viseitjes. Serveer meteen.

Oesters in champagnesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os met champagnesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept