Eendenborst met kersensaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Pel de sjalot en hak fijn. Stoof glazig in de pan met het braadvet van de eend. Blus met de porto en laat 3 minuten inkoken. Doe er de tijm bij en overgiet met de gevogeltefond. Laat 5 minuten pruttelen. Doe er de kersen bij, laat 3 minuten warmen in de saus en bind met sausbinder. Haal de takjes tijm eruit en kruid met peper en zout.

Eendenborst met kersensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrijst met kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drumsticks met zwarte kersen en puree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept