1 Snij het witloof in de lengte in fijne repen. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan, voeg het witloof toe en roerbak kort. Voeg de geraspte gember en de sojasaus toe en laat op een zacht vuurtje verder garen. Kruid naar smaak met peper en eventueel wat zout.
2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Snij de velkant van de schelvis in met een scherp mes, om het opkrullen te voorkomen. Wentel elk stukje vis in wat olijfolie.
4 Verhit een grillpan tot ze goed heet is. Schroei de vis eerst op de velkant dicht en daarna de andere zijde. Zet het vuur iets zachter en laat verder garen (reken een vijftal minuten). Kruid nog met peper en zout.
5 Serveer de gebakken schelvis met het gekonfijte witloof en de basmatirijst.
Gebakken schelvis met gekonfijt witloof is een recept van Libelle Lekker