1 Pel en ontpit de tomaat. Pers de knoflook. Snij de zeebaars in stukjes van zo’n 3 cm. Snij de ham in reepjes van 1,5 cm breed.
2 Maak het tempurabeslag: meng het water met de bloem en voeg er de eidooier aan toe. Laat even rusten.
3 Leg op elk stukje zeebaars een blaadje salie en omwikkel het met een reepje ham.
4 Rol de zeebaarspakketjes door het tempurabeslag. Verhit wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak er de zeebaarspakketjes goudbruin en krokant in.
5
6 Mix de tomaat met de knoflook, balsamicoazijn en olijfolie. Giet de coulis door een zeef en breng op smaak met peper en zeezout.
7 Doe wat tomatencoulis in aperitiefschaaltjes, leg er een zeebaarspakketje op en werk af met wat fleur de sel.
Hapje van zeebaars met salie is een recept van Libelle Lekker