Wortelcake met mascarpone

1
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • 2 Roer de boter en de suiker tot een luchtigé crème. Roer er één na één 3 eieren door. Zeef de bloem met het bakpoeder. Schep er de geraspte worteltjes door. Vermeng met de eimassa en 80 g gehakte nootjes. Schep in een beboterde en met bloem bestoven springvorm. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
  • 3 Snij de taart horizontaal doormidden. Meng 250 g mascarpone met 1 eidooier, 1 zakje vanillesuiker en 1 el suiker. Spatel er het tot sneeuw geklopte eiwit door. Verdeel de helft ervan over de onderste taarthelft. Leg er de andere helft weer op. Werk af met de rest van de crème en gehakte pistachenootjes.

Wortelcake met mascarpone is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept