Biscuit met aardbeien en slagroom

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Hou wat aardbeien apart.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eidooiers los. Klop de eiwitten met het zout en het citroensap stijf. Meng de suiker, al kloppend, door de eiwitsneeuw tot hij in pieken trekt. Klop de eidooiers door het eiwitsneeuw. 
  • 3 Zeef de bloem en het zetmeel over de eiwitsneeuw en meng goed. Stort het biscuitdeeg uit op een ingevette bakplaat. Bak het 15 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Laat het afkoelen op een rooster.
  • 4 Zet de aardbeien 2 uur in de koelkast met de wijn en de kandijsuiker. Laat dan de marinade (zonder de aardbeien) tot de helft inkoken in een pan. Doe er de aardbeien bij, laat even opkoken en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen.
  • 5 Klop de room met de poedersuiker stijf. Snij de biscuit in twee gelijke rechthoeken. Strijk de bessengelei uit over de eerste laag. Leg daarop de tweede laag. Verdeel er de afgekoelde aardbeien over. 
  • 6 Bestrijk de biscuit aan de zijkanten met slagroom en bestrooi met amandelschilfers. Werk af met toefjes room en halve aardbeien.

Biscuit met aardbeien en slagroom is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Kokosboomstam
2 uur-
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept