Rabarbergranité

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken van 2 cm. Zet de serveerglaasjes in de diepvriezer.
  • 2 Breng de lambrusco-wijn met de suiker al roerend aan de kook in een pan. Voeg er de rabarber en het citroensap aan toe. Laat 7 minuten onder deksel stoven. Mix de gestoofde rabarber met een staafmixer. Wrijf de rabarberpulp met een pollepel door een zeef in een kleine metalen braadslee. Laat afkoelen.
  • 3 Zet de braadslee 8 uur in de diepvriezer. Roer en plet, elk uur, het bevriezende mengsel fijn met een vork.
  • 4 Schraap de granité met een vork in de afgekoelde serveerglaasjes. Serveer onmiddellijk met een muntblaadje.

Rabarbergranité is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta met bessen en rabarbergranité
0 min Nagerecht
Bekijk recept

Panna cotta met bessen en rabarbergranité
0 min Nagerecht
Bekijk recept