2 Breng ruim genoeg water aan de kook met een grof gesneden ui, tijm en de laurier. Doe er het vlees bij. Laat 60 minuten zacht koken onder deksel.
3 Kruid het kalfsgehakt met peper en zout. Rol nootgrote balletjes. Laat ze de laatste 5 minuten meekoken met het vlees.
4 Schep vlees en balletjes met een schuimspaan uit de pan in een vergiet. Zeef de bouillon. Meet 4 dl af.
5 Laat op een zacht vuur de boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad. Leng in een straaltje aan met de gezeefde bouillon. Roer voortdurend. Breng aan de kook en blijf roeren.
6 Klop de eierdooier los met de room. Voeg, van het vuur af, bij de kokendhete saus. Blijf stevig omroeren. Breng de saus op smak met het citroensap, peper en zout.
7 Doe het vlees en de balletjes bij de zure eiersaus.
8 Laat nog heel even goed doorwarmen maar zeker niet meer koken!