Chocoladecake met koffie-ijs, siroop en pistaches

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pistaches in een droge pan met antiaanbaklaag. Laat ze wat afkoelen en hak ze grof.
  • 2 Splits het vanillestokje en schraap er het merg uit. Doe het met het water, de suiker en de kaneel in een pannetje en laat op laag vuur de suiker volledig oplossen. Draai dan het vuur hoger en breng aan de kook. Laat 5 minuten inkoken zonder te roeren. Haal het pannetje van het vuur en roer er de oploskoffie door. Giet de siroop door een zeefje en laat helemaal afkoelen.
  • 3 Snij brede repen van de chocoladecake. Schik 2 repen cake op elk bordje en leg er een bol ijs bij. Werk af met koffiesiroop, gehakte pistaches en frambozen, en serveer meteen.

Chocoladecake met koffie-ijs, siroop en pistaches is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rijst met gedroogde vruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept