Carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine en courgette in plakken. Ontvel en ontpit de drie tomaten. 
  • 2 Bestrooi de plakken aubergine met zeezout. Laat 15 minuten trekken en wrijf dan het zout eraf.
  • 3 Maak de kaaskoekjes. Rasp de parmezaan net voor je de koekjes gaat bakken. Leg een dresseerring (8 à 10 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier en strooi er een dun laagje kaas in. Kruid met peper uit de molen. Maak zo vier rondjes.
  • 4 Verhit de oven voor op 200° C en bak de koekjes 8 minuten in de warme oven, tot ze beginnente kleuren. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een deegrol om af te koelen, zo zullen ze mooi krullen.
  • 5 Verhit een grillpan, vet ze lichtjes in en bak er de plakken aubergine en courgette in gaar.
  • 6 Maak de tomatenvinaigrette. Mix de tomaat met de knoflook, enkele lepels olijfolie en eenscheutje balsamicoazijn. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker naar smaak. Giet door een zeef en bewaar in de koelkast.
  • 7 Maak de marinade. Meng de olijfolie met het limoensap. Voeg er wat balsamicoazijn aan toe en kruid met peper en zout.
  • 8 Haal een plakje carpaccio door de marinade. Leg er wat blokjes tomaat op, een plakje aubergine en een plakje courgette. Herhaal dit nog een keer en dek af met een derde plakje carpaccio.
  • 9 Lepel de tomatenvinaigrette rond het torentje. Werk af met basilicum en een kaaskoekje.

Carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept