1 Snij 1/2 citroen in plakjes, pers 1/2 citroen uit. Spoel de aubergine, snij in staafjes. Spoel de lente-uitjes, snij ze doormidden.
2 Doe de ui met de soepgroenten in een kookpan. Schenk water bij tot alles onder staat en breng aan de kook. Doe er het vlees en het kruidentuiltje bij, peper en zout. Dek af en laat 45 minuten sudderen.
3 Neem het vlees uit de bouillon, laat afkoelen en snij in plakjes. Zeef de bouillon.
4 Breng 1 liter water aan de kook met de plakjes citroen en wat zout. Doe er de aubergine en lente-uitjes bij. Laat 2 minuten zacht koken. Giet af en laat uitlekken.
5 Spoel en droog de rucola . Pel en ontpit de tomaat, snij ze in blokjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
6 Vermeng de aubergine met de zongedroogde tomaatjes, de lente-uitjes en de knoflook. Roer er 3 eetlepels van de vleesbouillon door, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
7 Verdeel het vlees over de borden. Schep er de salade bij. Werk af met blokjes tomaat en rucola. Serveer op kamertemperatuur.
Salade van kalfsvlees en groenten is een recept van Libelle Lekker