Terrine van ham, asperges, broccoli en artisjok

8
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en kook ze beetgaar; laat asperges uit blik of glas uitlekken. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de ham in stukjes. Snij de tomaat in reepjes. 
  • 2 Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Kook de broccoliroosjes beetgaar.
  • 3 Breng de witte wijn en de helft van de room aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en nootmuskaat. Neem van het vuur en laat ietsje afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze erdoor. 
  • 4 Mix de stukjes ham fijn met de rest van de room. Vermeng met de roomwijn. 
  • 5 Bekleed een kleine cakevorm met een groot vel folie (die ver genoeg over de randen hangt om straks de terrine af te sluiten).
  • 6 Schik de asperges mooi naast elkaar in de vorm (ze vormen de bovenkant van de terrine). Verdeel daarover 1/3 van het hammengsel. Schik er de broccoli op. Verdeel er opnieuw 1/3 van het hammengsel over. Leg er de artisjokken op. Verdeel er de rest van het hammengsel over. 
  • 7 Vouw de folie over de terrine en druk goed aan. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, maar liever een hele nacht. 
  • 8 Keer de terrine om op een serveerschaal en versier eventueel met een plukje kervel en reepjes tomaat.

Terrine van ham, asperges, broccoli en artisjok is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept