Zoek
Citroen-basilicum- sorbet
6
60 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 limoen
250 ml citroensap
500 ml witte wijn (zoete)
1 el citroenschil
zoetstof
30 g basilicum
Bereiding
1
Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil.
2
Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al roerend 3 minuten doorkoken.
3
Doe er zoetstof bij. Zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
4
Roer er het citroensap, het limoensap en de geraspte citroenschil door. Proef, en voeg eventueel extra zoetstof toe.
5
Zet het mengsel in de diepvriezer tot er zich ijskristallen beginnen te vormen. Roer ze meteen los met een vork.
6
Zet weer een tijdje in de diepvriezer en roer opnieuw los, zodat er zo weinig mogelijk kristallen gevormd worden.
7
Verdeel de sorbet over ijsblokbakjes en bewaar in de diepvriezer.
Citroen-basilicum- sorbet is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept