Citroen-basilicum- sorbet

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak het basilicum. Pers het sap van de limoen en rasp de citroenschil. 
  • 2 Breng de wijn samen met het basilicum op een matig vuur aan de kook en laat al roerend 3 minuten doorkoken. 
  • 3 Doe er zoetstof bij. Zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  • 4 Roer er het citroensap, het limoensap en de geraspte citroenschil door. Proef, en voeg eventueel extra zoetstof toe. 
  • 5 Zet het mengsel in de diepvriezer tot er zich ijskristallen beginnen te vormen. Roer ze meteen los met een vork. 
  • 6 Zet weer een tijdje in de diepvriezer en roer opnieuw los, zodat er zo weinig mogelijk kristallen gevormd worden. 
  • 7 Verdeel de sorbet over ijsblokbakjes en bewaar in de diepvriezer. 

Citroen-basilicum- sorbet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept