1 Schil de aardappelen, pompoen en de wortelen. Snij ze in gelijke stukken. Pluk de roosjes van de broccoli. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 210° C.
2 Kook de broccoli, de aardappelen, de pompoen en wortelen samen gaar. Laat uitlekken.
3 Fruit de ui en de paprika 2 minuten in de olijfolie en doe ze bij de andere groenten.
4 Verhit de margarine in een pan en doe er de bloem bij. Roer goed tot ze goudgeel is. Voer langzaam, al roerend, de melk toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Neem van het vuur af en laat een beetje afkoelen.
5 Roer er de kaas en de eidooiers door. Breng op smaak met cayennepeper (en zout). Schep er de groenten door.
6 Bestrijk zes taartvormpjes met olie. Leg er het bladerdeeg in en snij de randen bij. Verdeel er de groenten over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Groentetaartjes met pompoen en broccoli is een recept van Libelle Lekker